sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Runebergin torttuja ja taidetta


Esikoinen tuli perheensä kanssa syömään ja toi tuomisena aamulla leipomiaan Runebergin torttuja. Herkullisia. Pääruokana oli Mummin lammaspataa (lammasta, purjoa, sitruunaa ja valkosipulia), riisiä ja fetasalaattia. Parasta yrteillä maustettua fetaa saa Hakaniemen hallista Reinin lihaa vastapäätä. Samalla ostetaan aina myös valkosipuli- tai yrttioliiveja.

Huolimatta fantastisesta auringonpaisteesta lenkki jäi tänään lyhyeksi. Ukki oli vähä flunssainen enkä yksin (tai Koiran kanssa) viitsinyt kävellä. Ja aikakin oli tiukilla, sillä sukulais-Sanna pyysi yllättäin kanssaan katsomaan Ateneumin näyttelyä "52 sielua". Puhuttelevia maisemia ja paljon väkeä. Mutta eilen illalla Teemalta tuli upea dokumentti Marina Abramovicista. En ollut aikaisemmin kuullutkaan moisesta, mutta opin että hän on kuuluisa performanssitaiteilija. Kuvattiin mm. hänen MoMa:n näyttelyä, jossa hän 3 kuukauden ajan joka päivä istui näyttelytilassa 7 tuntia tuolilla. Näyttelyvieraat saattoivat istua häntä vastapäätä, jolloin nämä kaksi tuijottivat herkeämättä toisiinsa. Vaikuttavaa; intensiteetti välittyi jopa telkkarin kautta.

2 kommenttia:

  1. Runebergin torttuja voi varioida uskomattoman monella tapaa:
    http://iskakokkaa.blogspot.fi/2011/01/miehiset-runebergin-tortut.html

    VastaaPoista
  2. Käynpä tsekkaamassa, vaikka itse olen laiska toteuttamaan monimutkaisia ohjeita. Runebergin torttu kuulustaa monimutkaiselta. Mutta ohjaa Esikoisen sivuillesi, joita muuten olen alkanut seurata. Mukava, elämänmyönteinen blogi, kiitos

    VastaaPoista