perjantai 17. elokuuta 2018

Tutusti Turussa

Turussa pihlajanmarjatkin olivat isompia ja punaisempia...

Torstaina tehtiin tyttöjenretki tuttuun Turkuun: yllättäen Bangkokista Suomeen piipahtanut Lontoontyttö, viikon kesälomaansa viettävä Opiskelijatyttö ja Mummi - ja Muru. Retken pääteema oli koluta Turun kirppiksiä. Ja niin tehtiinkin: Mimmin kirppis, Pelastusarmeijan kirppari keskustassa ja Kirppis-Centerit Manhattanilla ja Länsikeskuksessa. Mummi keräsi taas enemmän ostettavaa kuin kriittiset tyttärensä. Paras ostoni oli Opiskelijatytön äkkäämä Marimekon vuorellinen puuvillajakku -  sopiva koko ja oivat värit ja 20 eurolla.

Kirppistelyn välissä ehdimme ihastella aurinkoista Aura-joen rantaa, joka valmistautui illan Taiteiden yöhön, ja pysähtyä rauhalliselle lounaalle italialaiseen ravintola Sergioon (täällä). Murukin pääsi ravintolan terassille, joka täyttyi heti avaamisen jälkeen. Onneksi olimme ensimmäisten joukossa ja saimme mukavan seinänvieruspöydän.

Opiskelijatyttö söi maukkaan äyriäispastan ja Lontoontyttö oli tyytyväinen savulohi-rucolapitsaan. Minä sorruin taas sitruunarisottoon ja taas petyin. Olen niin lellitty Ukin herkkurisottoilla, että pitäisi muistaa tilata muuta. Mutta kun rakastan hyvää risottoa ja väliin jopa onnistun sellaista ravintolassa saamaankin. Eihän siihen paljoa vaadita :):) Oikeanlaista riisiä ja sopivasti hyvää juustoa riittävän löysänä ja sopivan al dentenä. Ja pöytään tuodessa höyryävän kuumaa.

Mutta seura oli parasta ja ranskalainen valkoviini hyvää. Eikä yhtään ampiaista :):) Ja viluherkkä mummi sai terassin ainoan viltin pyllynsä alle - eihän hellekesänä kukaan vilttiä ole kaivannut...

Illalla palasimme väsyneinä mutta onnellisina mökille, jossa Chloe-koira oli syönyt nälkäänsä raakoja kananmunia...

Marimekon vaaleanpunasininen jakku - löytö kirpputorilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti