tiistai 9. tammikuuta 2018

Yöpuu voittaa

Olen vuosien varrella viitisen kertaa yöpynyt hotelli Yöpuussa Jyväskylässä (täällä), ja aina viihtynyt enemmän kuin hyvin (täällä). Viimeksi vieraillessani rouva respassa suositteli kokeileman ydinkeskustassa sijaitsevaa sisarhotellia. Joten viikonloppuna matkatessani Äänekoskelle tanssileirille (täällä) päätin kokeilla modernia Versoa (täällä).

Tunnelmallisen ja kodikkaan Yöpuun jälkeen odotukseni olivat korkealla eikä Verso onnistunut niitä valitettavasti täyttämään. Peli oli kohdallani lähes menetetty jo tullessa, kun kävelin sateessa ja pimeässä pitkin sohjoisia katuja rautatieasemalta Kauppakadulle ja hotellin kyltti pilkisti kauppakeskusten ja ravintoloiden puristuksessa.

Ilokseni hotellin sisääntulo oli kynttilöineen kutsuva ja henkilökunta ystävällistä. Mutta kaipaamaani iltapalaa ei tarjoiltu perjantaina ja kuudennen kerroksen huone oli kolkko ja sen ilmastointi piti niin häiritsevää ääntä, että nukahtaminen oli mahdotonta. Isot plussat iltavuoron resparouvalle, joka tuli nopeasti tarkastamaan tilanteen ja ehdotti välittömästi huoneen vaihtamista. Vedin nopeasti toppatakin yöpuvun päälle ja siirsin kimpsuni neljänteen kerrokseen. Uusi huone oli onneksi äänetön ja uni tuli myssyyn vähitellen. Mutta minimalistisessa Versossa kaipasin Yöpuun vanhanaikaisia ja rauhoittavia huoneita - vaikka modernista tykkäänkin. Ja yhden hengen huone Versossa maksoi loppiaisaattona jopa enemmän kuin Yöpuussa...

Onneksi Verson kauniisti katetusta aamiaispöydästä löytyi paljon hyvää ja tuoretta minunkin makuuni. Ja katseen vangitsijana oli iso parveke kauppakeskuksen tyylikkäälle sisäpihalle. Mummi minussa huomasi, että lapset oli aamiaisella huomioitu monin tavoin. Heille oli varattu omat kauniit kupit ja lautaset ja jopa muoviset ruokalaput. Pisteenä iin päälle seinällä roikkui puuhakasseja, joiden sisältö saattaa kiinnostaa innokkaita pikkuvieraita. Ja sekä lapsiperheiden että eläkeläisten iloksi siistit vessat löytyivät heti aamiaistilan naapurista. Ja hesari, keskisuomalainen ja iltasanomat!

Seuraavalla reissulla palaan Yöpuuhun, jos en innostu kokeilemaan Alvar Aallon suunnitteleman Säynätsalon kunnantalon AirBnb-majoitusta (täällä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti