maanantai 15. tammikuuta 2018

Gaggan


Thaimaan matkalla joulukuussa herkuttelimme Gagganissa - kunniamainintoja keränneessä, kuuluisassa intialaisessa ravintolassa Bangkokissa (täällä). Lontoontyttö oli varannut meille paikat ravintolasta kuukausi ennen tuloamme. Ja olipahan elämys. Michelin-tähdistään huolimatta paikka oli rento ja helppo. Ja tarjoilijat ottivat kivasti kontaktia ja pitivät hauskaa keskenään ja asiakkaiden kanssa.

Ravintolassa ei ole menuta, jolta asiakas valitsisi haluamansa herkut, vaan tarjolla on ainoastaan tiheästi vaihtuva 25 ruokalajin maistelumenu. Ruokailuaika on säädetty joko kuudesta yhdeksään tai puoli kymmenestä puoli yhteen yöllä. Me olimme aikaisemmassa, ja hieman yhdeksää lähestyessä pikkuisen häiritsi piilotettu kiire, jolla edelliset asiakkaat piti saada ulos ennen seuraavien saapumista. Mutta se olikin ainoa häiritsevä asia koko iltana.

Ruoka-annokset olivat loistavia. Moderneja intialaisia makuja upeasti ja kekseliäästi tarjolle tuotuna. Miten kukaan jaksaa syödä 25 ruokalajia? Hyvin jaksoi, eikä edes ähkyä tullut. Kaikki annokset olivat pieniä, parin suupala kokoisia, ja ne oli kahta lukuunottamatta tarkoitus syödä sormin ja yksi jopa nuolemalla ”lick it up”. Pienuudestaan huolimatta jokaiseen annokseen oli ahdettu useita raaka-aineita ja makuja, sekä tavattomasti taitoa. Ei kuitenkaan päälleliimattua näpertelyä, vaan ammattitaito oli raaka-aineiden käsittelyssä ja annosten valmistuksessa.

Kivana yksityiskohtana oli, että aterian alussa menu jaettiin vain listana, jossa oli 25 miniatyyrikuvaa, ja vasta aterian jälkeen ruokailijalle selvennettiin myös kirjallisena mitä herkkuja tulikaan syödyksi.

Mieleenpainuva ilta herkullisen ruoan ääressä - Elämys.

Scallop and uncooked curry

Mushroom peas

Beetroot rose 

Charcoal lotus stem 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti