torstai 7. tammikuuta 2016

Tanssiaskelia

Kuten tanssipostauksistani huomaa tanssiharratukseni on vaiheessa, jossa tanssitekniikka eli askelkuviot ja vartalon hallinta kiinnostaa. Ja halu oppia on valtava. Toki myönnän, että nautinnollinen paritanssi syttyy tunteesta, musiikin tulkinnasta ja yhteisessä tanssin ilosta. Mutta kun tanssikokemukseni oikeilta tanssipaikoilta tai -lavoilta ovat laskettavissa yhden käden sormilla, niin mahdollisuuksia tanssihurman kokemiseen ei pahemmin ole ollut. Toistaiseksi nautin tansseista pääosin ohjatuissa tanssitreeneissä. Saapahan ainakin koko ajan tanssia! Ja tunneiltakin löytyy valtavasti tanssin iloa!

Viime aikoina olen etsiskellyt pari- ja seuratanssista kirjoittavia blogeja. Ja löytyyhän niitä muutama. Tässä parhaimmat suomenkieliset, joihin olen törmännyt.

Espoolaisen Orvokin pitämästä Villit askeleet -tanssiblogista (täällä) saa monipuolista tietoa eri tansseista. Tanssin monitaituri on kirjoittanut blogiinsa jo yli sadasta tanssista (!!), joten kansainvälisyyttä ja eksotiikkaa löytyy. Jokaisesta tanssista kerrotaan sen historiasta, askelkuvioista ja plussana kuhunkin postaukseen on liitetty kyseisestä tanssista videopätkiä (jotka edelleen aukeavat ja toimivat!).

Orvokki on aloittanut tansseista bloggaamisen helmikuussa 2011 kirjoittaen ensimmäisenä "lavojen ykköstanssista" valssista, ja viimeisin postaus on heinäkuulta 2015 West coast swing -tanssista. Päivityksien harveneminen johtunee tanssilajien loppumisesta eikä innostuksen vähenemisestä.

Villit askeleet -blogin sivupalkeista löytyy runsaasti myös muuta tanssin harrastajaa kiinnostavaa, mm. tietoa tanssipaikoista ja tanssiseuroista. Orvokin blogipostauksiin on koottu paljon tietoa persoonallisella otteella!

Toinen tanssista, askelista ja tekniikasta monipuolisesti kirjoittava blogi on Paritanssipäiväkirja (täällä). Kun löysin Jyrki Keisalan kirjoittaman blogin, luin sen läpi kerta istumalta. Ja edelleen palaan Jyrkin vanhoihin postauksiin, kun etsin tarkempaa tietoa yksittäisistä tansseista. Blogista löytyy insinöörimäisen tarkkaa tekniikkatietoa, lähinnä miehen näkökulmasta. Välillä nimimerkki Karpalo tuo mm. kommenteissa esille myös naisen/seuraajan kokemuksia.

Jyrki on Oulusta valmistunut tanssiopettaja (AMK), joka nykyään opettaa myös pääkaupunkiseudulla mm. Suomen Tanssistudioiden Tanssiklubilla (täällä). Blogitietojen mukaan hän kouluttautui tanssiopettajaksi vasta aikuisena eli nelikymppisenä - omien sanojensa mukaan "myöhäisherännyt" - ja valmistui keväällä 2013. Blogi kuvaa päiväkirjamaisesti miehen kokemuksia opiskeluvuosina 2009-13.

Nykyään Paritanssipäiväkirja päivittyy harvemmin, kuukauden-parin välein. Jyrkin sanoin: "Nykyään kirjailen blogiin sekä tanssi- että opetuskokemuksiani, mutta pääpaino on oppimisen, opetuksen ja paritanssin yleisten ilmiöiden pohtimisessa." Ajateltua ja selkeä sanaista tekstiä, ja teräviä huomioita paritanssimaailmasta. Mukava lukea!

2 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus... hihhih, kun mut mainitsit. Totta, ihan nolottaa ja harmittaa kun villit askeleet on päivittynyt nyt tosi huonosti. Yritän parantaa tapani. Ja kuten sanoit, keräsin marginaaliin paljon erilaisia linkkejä (oiskohan niidenkin päivitys ja/tai lisääminen aiheellista..)
  Mutta samanlainen ilo oli minulla kuin sinulla löytää eri tanssiblogeja, ei niitä nyt niin hirveen paljon ole, kun vertaa esim puutarhanhoitoon tai muotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaan viitsit, niin päivitys voisi olla aiheellista - jos se on tarpeen. Ne mitä olen kokeillut, ovat auenneet. Olisi kiva tietää jostain seuratanssiseurasta ( ei kilpatanssi) pääkaupunkiseudulla. Tuntuu että sekä Tampereella että Turussa on tällaiset ja tosi aktiiviset. Puhumattakaan pienemmistä kaupungeista.

   Poista