torstai 24. lokakuuta 2013

Hallin ihmeitä


Käymme usein Sörnäisissä asuvien Pikkupoikien kanssa Hakaniemen torilla ja hallissa. Sekä Ukki ja Mummi että Pikkupojat rakastavat torin ja hallin tunnelmaa ja tarjontaa. Aamukahvia jossakin torin neljästä kahviteltasta tai talvella hallin yläkerrassa ei voita mikään. Ykkönen ilmoittaa aina jo kotoa haettaessa, että "sitten mennään torille riisipuurolle ja munkille". Joskus riisipuuro vaihtuu ruispuuroon, munkkipossu jaetaan aina 2-4 osaa riippuen mukana olijoista.

Pikkupojilla on torilla jo useita tuttuja. Ihanan kreikkalaisen fetan myyjä suikkaa käsiin aina Fazerin suklaakonveftin ja kalakauppias ihmettelee "onko Mummilla vapaapäivä", jos jompikumpi pojista ei ole mukana. Tänään naapuripöydän herrakööri ihmetteli kahvilassa "onpa Poika kasvanut" ennenkuin heille selvisi, että Mummin matkassa olikin tällä kertaa isoveli Ykkönen.

Kesällä torimatkan kruunaa torille aamukahveille piipahtavat lähistön traktorikuskit ajopeleineen ja kylmemmillä ilmoilla hallin kakkoskerroksen suutari, jonka työskentelyä pojat voisivat seurata loputtomasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti