sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kukkaterapiaa 1


Tervehtymään päin ja heti piti päästä Plantagenin, teki mieli samoja pieniä pelargonian taimia, joita viime keväänä ostin useita 1-2 eurolla. Onneksi Ukki suostui kuskiksi. Pettymys oli suuri, kun tympeä myyjä ilmoitti että nehän on jo loppunut ajat sitten. Ehkä muutkin asiakkaat huomasivat viime vuonna että taimet kasvoivat tosi hyvin - minun riippupelargonioista tuli upeita lähes metrisiä runsaskukkaisia yksilöitä.


Piti tyytyä tarjouksessa olleisiin narsisseihin "neljä 5 eurolla". Ne löysivät paikkansa muuten tyhjältä parvekkeelta. Onneksi on kylmää, niin kestävät vielä pitkään. Ja pitihän ottaa vielä lisäksi kesäisempiä kukkia: keltasydämisiä orvokkeja "eihän niissä nyt vielä hintaa voi olla kun ne on juuri raijattu sisään". Ukki otti vielä keittiöön muhkean ruukkurosmariinin. Kuskinpalkkaa!

Taimista kasvattamia riippupelargonioita en yrittänytkään säilyttää yli talven. Onneksi seitsemän muuta viimekesäistä pelargonia, jotka talvella leikkasin onnettoman lyhyiksi, ovat nyt ihanassa kasvuvaudissa parvekkeen aurinkoisessa lasikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti