perjantai 12. huhtikuuta 2013

Harmaudesta kukkamereen

Ei-pakkasyön jälkeen oli helppo haravoida loput orapihlaja-aidan alle jääneistä lehdistä ja talven aikana sinne kertyneet hiekat. Hiekkaa ja soraa on tänäkin talvena jouduttu ajamaan jalkakäytäville kasakaupalla, ja osa niistä ajautuu jalkakäytävien reunaan tontinomistajien iloksi. Raskasta haravoitavaa. Mutta iltapäiväksi menimme Ukin kanssa Puutarhamessuille.

Emmin lähteä, koska en rakasta väenpaljoudessa sukkulointia. Iloinen yllätys oli, että puolenpäivän jälkeen messuilla oli aika avaraa ja liikkuminen oli helppoa. Ja löysin myös Plantagenista aiemmin etsimiäni pieniä pelargonian taimia muilta pienemmiltä puutarhakauppiailta: 1 Mårbacka, 1 munankuoripelargonia, 1 Vancouver ja kaksi joita en muista, eikä ole merkattu. Lisäksi ostin tukkumyyjältä tarpeellisia ja hyviä puutarhahanskoja (5 kpl 10 euroa) ja ihanat, tarpeettomat? ilontuojat: Garden Girlin puutarhahaalarin (alelaarista puoleen hintaan).

Tärkein meinasi unohtua. Löysin Saaristopalsta-blogin postauksen perusteella Ullakkopuodin ja siellä esillä olevat laatikkoviljelyyn sopivat lavakaulukset. Tilasin niitä neljä mökille ja kaksi kaupunkiin. Nyt siis yritän ekaa kertaa 60 vuoteen kasvattaa kukkien kisäksi salaatteja ja yrttejä. Oppaaksi ostin Saila Raution uuden kirjan Puutarha laatikoissa. Saatte seurata kehitystäni, kun lavakaulukset saapuvat toukokuussa. Haalarillekin tulee käyttöä, hehheh!


2 kommenttia:

 1. Hei Inna,
  Sailan blogista tänne pongahdin. Kävin siellä kurkkaamassa löytyisikö kommentejs messuilta...ja löytyi :)
  Eikö olekin ihana tuo Sailan kirja !

  Vähän lueskelin blogiasi ( nyt ei jouda syventyä Voice of Finlandin takia). Mutta voi kun mua alkoi naurattaa muutama sinulle ja minulle yhteinen asia; lumen alle jääneet narsissit ja keskiviikko illan toivotut,; Puutarhakeskiviikko ja Vallan linnake. Parasta viihdettä ikinä.
  Mä olen paluumuuttaja maalle 25 vuoden pääkaupunkiseudulls elettyjen vuosien jälkeen. Ja huomenna Messukeskukseen, en myöskään pidä ENÄÄ ihmisjoukoista, vaan minkäs teet , kun paikallinen puutarhaseura järkkää sinne matkan halavalla ;)
  Palaan kommentoimaan ja kivaa mökkeilyä.
  T.Leena ja Pojat (kissasellaiset)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tupsahdit. Puutarhasta ja kutomisesta on tullut vanhetessa yllättävän tärkeitä. Nuorempana nauroin Äitimuorille joka pienellä rivitalon tontilla kaikki kevätillat siirteli kukkia paikasta toiseen - ja loppu illat kutoi. Perässä tullaan. Harmi ettei Äitimuorin aikaan ollut blogeja. Oli toki kirjeitä, mutta niitä hän ei enää keski-iässä kirjoitellut. Kuten aiemmin blogissani olen kertonut, löysin viime kesänä toista sataa vanhempieni rakkauskirjettä 40-50 -lukujen vaihteesta. Aarteita. T. Inna ja Pojat (ihmissellaiset)

   Poista