perjantai 4. toukokuuta 2018

Kolmen keikka


Olin vuorokauden Turussa. Sateesta ja kylmästä huolimatta mukava reissu, johon mahtui serkun synttäreiden ja luontokävelyn (täällä) lisäksi mm. kolme kirpparia (Itäharjun Ekotori, Kirppis-Center Manhattan ja Mimmin Kirppis) ja kolme kahvilaa (Helmi, Art ja Fika).

Ekotori oli huonekaluja ja muuta tavaraa myyvä hehtaarihalli, jossa tavarat olivat lähes sotilaallisessa järjestyksessä - ei ihan makuuni. Tällä kertaa kahdesta muustakin kirppiksestä jäi vähän sekalaisen seisovan tavaran maku. Keskimäärin Turun kirppishinnat vaikuttivat yllättäen korkeammilta kuin esim. Hesan ja Salon hinnat. Jotakin kuitenkin tarttui haaviin - löydöistä lisää kirppisblogissa.

Kahvilat hurmasivat kaikki. Yövyin linja-autoaseman viereisessä kodikkaassa hotelli Helmessä (täällä), ja tullessa ennen sisäänkirjautumista hörppäsin kahvit taivaallisen rapean vappumunkin kanssa hotellin alakerran arkisessa Helmi-kahvilassa. Synttäribrunssi nautittiin kahvila Fikassa, ja seuraavana päivänä tapasin vielä synttärisankarin Aura-joen rannassa olevassa Cafe Artissa (täällä).

Ei voi olla huomaamatta, että joka kaupungissa mummi nyysii kahvilat ja kirpparit :):)

2 kommenttia:

 1. Ostin viime syksynä kakkosasunnon lapsuuden maisemista Eurasta ja olen sitä sisustellut kirppistavaralla. Ilokseni Eurasta löytyy kaksikin ihan laadukasta kirpputoria, joissa hinnatkin ovat kohtuullisia. Kävin tänään ekaa kertaa Kaivarin kanuunassa ja meinasin lentää pyllyleni hintojen korkeutta ihmetellessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen viime kuukausina sisustellut pientä keskusta-asuntoamme kirppiksiltä ja tori.fi -nettikirppikseltä hankituilla tavaroilla. Paljon kivaa, kaunista, hyväkuntoista ja halpaa olen löytynyt.
   Kirppiksien suhteen taitaa olla niin, että kun tietyt kirppikset tulee tutuiksi, niin niiltä on helpompi löytää itselle sopivia edullisia juttuja. Hesa ja Saloovat minun alueitani, ja Turku vieraampi. Mimmin kirppiksellä olen tosin käynyt pari kertaa aiemminkin, ja silloin olin tyytyväinen. Salon useimmista kirppiksistä tykkään tosi paljon. Hesassa nykyään vältän Punavuoren ja Töölön Kaivarin kanuunoita - en tykkää yhtää: kalliit hinnat, paljon vakipöytiä ja molemmat aika epäsiistejä. Relovet sekä Punavuoressa että Töölössä ovat ihania tunnelmaltaan, ja vaatteet siistejä ja hyviä, mutta todella kalliita peruskirppiksiin verrattuna. Halpaa ja hyvää tavaraa löytää Hesassa mielestäni mm. Puhoksen Fidasta ja Kierrätyskeskuksista. Kallion Fargoa ovat myös kehuneet - lähinnä vintagehuonekaluja. Vaatteita hankin paljon tuokokuusta syyskuuhun toimivalta Hietaniemen ulkokirpputorilta. Etenkin viikonloppuna voi tehdä löytöjä. Ja hinnat pääosin matalia.

   Poista