lauantai 26. toukokuuta 2018

Herkkua hauesta

Haukea ja perunaa 

Tallinnan hotellin vaihdostamme (täällä) koitui jotain hyvääkin. Löydettyämme lopulta uuden majapaikan Olevimägi-kadulta nälkä ajoi meidät syömään lähimpään ravintolaan eli hotelli Olevi Residentsiä vastapäätä olevaan ravintola Art Prioriin (täällä). Ja tähän ajautumiseen olimme enemmän kuin tyytyväisiä.

Kaunis ja intiimi ravintolatila, kaiken huomaavat ja huomioivat, kivasti kontaktia ottavat tarjoilijat (lukuunottamatta tympeää hovinaista) sekä herkullinen ja kauniisti pleitattu ruoka. Eli lähes kaikkea, mitä onnistuneelta ravintolaillalta voi odottaa.

Tarjoilijat eivät yhtään nyrpistelleet, vaikka seurueemme ruokatilaus oli aika sekalainen. Parasystävä nautti kaksi (runsasta) alkupalaa eli tartarpihvin maailman parhaan punaviinin kanssa sekä ohuet blinit shamppanjalasillisen kanssa. Juomat olivat tarjoilijan suosittamat ja kuulemma nappivalinnat. Ina-ystävä söi punajuurialkupalan, pavlovajälkkärin ja kupin kahvia. Minä olin ainoa, joka tilasi tavanomaisesti eli alku- ja pääruoan eli kampasimpukoita (ihan ok) ja äärettömän herkullisen haukiannoksen, jossa friteeratun haukipalluran lisäksi oli maukasta tartarkastiketta, fantastista perunamuusia ja sinisestä perunasta valmistettuja söpöjä sipsejä, sekä juomaksi ravintolan omaa olutta.

Kaikkien näiden herkkujen lisäksi saimme sekä aterian alkuun että loppuun maistuvat ja kauniit keittiön tervehdykset. Ja viihdyimme enemmän kuin hyvin.

Keittiön alkutervehdys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti