keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Piipahdus Porvoossa


Äitimuori täytti sunnuntaina 89 vuotta. Synttärin kunniaksi ajeltiin tiistaina Siskon ja Äitimuorin kanssa Porvooseen syömään rauhallista, pitkän kaavan lounasta. Suunnitelmissamme oli kokeilla Mannerheiminkadulla sijaitsevaa ranskalaistyylistä Gustaf-bistroa (täällä). Harmiksemme ala carte -ruokia sai tilata vasta puoli kolmen jälkeen.

Lähdimme umpimähkää kiertelemään lähitienoota. Äitimuori ei jaksa pitkään kävellä, joten onneksi parin korttelin päässä törmäsimme hurmaavaan puutarharavintola El Patioon. Sisko kurkkasi sisään puiseen rakennukseen. "Tänne menemme", Sisko totesi törmättyään valkosipulin tuoksuun ja kahteen ikkunapöydässä istuneeseen ystävykseen, jotka kilvan kehuivat öljyssä paistettuja katkarapuja. Ja niin oli synttäriravintola valittu!


Espanjalaistyylisen El Pation (täällä) puutarhaterassi oli kutsuva ja loisti syysauringossa - kesäiltoina varmaan oiva valinta. Me olemme kaikki kolme perusviluisia - eikä ulkona syyskuisena tiistai-iltapäivänä istunut ketään, joten päädyimme sisälle kahden muun pöytäseurueen lisäksi. Kaksi huonetta joissa yhteensä vajaa kymmenen pöytää. Hämärää ja vanhanaikaista. Ihana tarjoilija ja leppoisa tunnelma.


Viihdyimme erinomaisesti, vaikka ruoka oli keskinkertaista: Alkuun valkosipuliöljyssä paistettuja katkarapuja ja mustekalan renkaita aiolin kanssa, päänä Siskolle ja minulla paistettua siikaa (kaipasi suolaa) kukkakaalipyreen (ihanaa) ja kasvisten kanssa (sopivasti aldente) sekä Äitimuorille kanaa ja paistettuja perunoita (maistuivat Muorille), lopuksi jäätelöä tuoreilla marjoilla (ok) ja lähileipomon mutakakkua (olisi voinut olla mutaisempi). Ja juhlan kunniaksi lasilliset Kir royalia (tuttua herkkua).

Ihanan lounashetken lisäksi Porvoosta mieleen jäi vanhan kaupungin nostalgiset ja kiehtovat mukulakivikadut, tuomiokirkon komea ja käsittämättömän korkea paanukatto ja pettymyksien Brunbergin myymälä Välikadulla (täällä): Töykeä myyjä, joka ei alkuunkaan ymmärtänyt 90-vuotiaan hitautta, vaikka myymälässä ei lisäksemme ollut yhtään asiakasta. Suppea valikoima - ei ollut mm. salmiakkilakuja, joita varten vasten olin tullut hakemaan. Ja kaikkia tuotteita sai ostaa vain suurissa paketeissa - olisin kaivannut ostaa maistiaisiksi useaa eri sorttia ja vähän kutakin.

Porvoo kutsuu toistekin, mutta Brunberg jää jatkossa väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti